keskiviikko 22. toukokuuta 2013

Long time no see, long time no BBC! Suunnitelmia ja WIP-kuvia

Moro!

Tähän kohtaan voi lisätä mateluni siitä etten ole päivittänyt pariin kuukauteen, eikä minulla ole antaa mitään kovin hyvää selitystä tälle. Päivittämättömyyteni on siis cossien edistymisen, taidekujavastaavuuden ja laiskuuden summa, ja yllättäen suurimpana syynä on tuo jälkimmäisin.

Blogia olen kuitenkin kaivannut palavasti, ja monia kirjoitusideoita on ollut, ja olen jopa yrittänyt ottaa kuvia asujen tekovaiheista. Blogauksen tekeminen näistä on kuitenkin muodostunut vaikeaksi, puhumattakaan oman postauksen julkaisemista muuttuneille cosplaysuunnitelmille. Joten lyödäänpä kaksi kärpästä yhdellä iskulla ja yhdistetään nämä päivitykset yhdeksi, aloittaen noilla tulevilla cosplaysuunnitelmilla!

Animecon X

Leafa, Swort Art Online, kisapuku

En osaa edelleenkään päättää pidänkö SAOsta vai en. Gary Stu-päähenkilö ja varsinkin heikko kakkoskausi veivät intoa sarjalta, mutta ainakin sekä Aincrad että Alfheim olivat maailmoina upeita, ja Leafasta pidin hahmona hirveästi. Puku on tavallaan aika simppeli, mutta onpahan syytä tehdä se extrahuolellisesti, ja kokeilla miekantekotaitoa. Taisin myös vahingossa liittyä johonkin Animeconin SAO-ryhmään.

Utena Tenjou, Shoujo Kakumei Utena, lauantai

Pitihän tähänkin klassikkoon tutustua jossain vaiheessa, varsinkin kun sarjan liljaviboja hehkutetaan kaikkialla. Rakastuin Utenaan ensisilmäyksellä: vahvat poikatyttöhahmot ovat vain niin ihania, ja Utenan univormumainen Duelist-puku on rakkaus. Pitkästä aikaa myös röyhelöä jossain cossissa, jes! Ihaninta olisi jos saisin jostain kaapattua jostain Anthyn photoshoottia varten.

Byakuya Toogami, Dangan Ronpa, sunnuntai

Minä vahingossa Dangan Ronpa, liekö tämä paha? Murhamysteerit ja järjettömät juonenkäänteet ovat heikkouteni, joten pakkohan tähän paljon puhuttuun peliin oli jossain vaiheessa tutustua. Alun perin tarkoitus oli cossata Kyoko Kirigiriä samasta pelistä, mutta kun aloin miettiä mahtavia kuvia, joita voisi syntyä Korppu-Fukawan kanssa, vaihdoin hahmoa aika äkkiä. Myös yksittäiset, mahtipontiset kuvat houkuttavat muiden DR-ryhmäläisten kanssa. Ensimmäinen crossi tänä vuonna (ja ylipäätään pitkään aikaan), muttei suinkaan viimeinen.

Tracon 8

Frédéric François Chopin, Eternal Sonata, lauantai

Hupsis, miten tässä näin kävi, eikö minun pitänyt tehdä Claves? Alun perin kyllä, mutta neidin isot popot aiheuttivat jo nyt ahdistusta, koska kokemukseni armorien kanssa on olematonta, ja niistä pitäisi vielä tehdä hirveän isot ja hassun muotoiset. Joo-oh. Onneksi seuraavaa vaihtoehtoa ei tarvinnut kauaa miettiä: Chopin on lempihahmoni pelistä, ja asu on ihanin värin, muodon ja yksityiskohtien puolesta. Paljon tehtäväähän tässä on, mutta toivon parasta.

--------

Sitten WIP-kuviin! Tajusin, että Ringon tekovaiheen kuvat ovat vielä näyttämättä, ja koska niitä ei ollut paljoa, liittykööt joukkoon.

Vekkihame syntymäisillään. Silittämisen aikana kaipasin kovasti Ilsen ihanaa höyrysilitysrautaa, vekit eivät aina tykänneet pysyä nätteinä.

Tässä kohtaa ei tainnut vielä olla vetskaria, minkä takia hame laskeutuu kivemmin kuin lopuksi. NYYH ;__;

Ja sitten minä vahingossa koko Ringo, miinus peruukki! Tässä vaiheessa vielä aika siistin näköinen, mutta sitten tuli Kuplii ja kaikki meni ryttyyn.

Ei olisi pitänyt katsoa näitä kuvia, nyt harmittaa että tuo kaunokainen piti leikata ;___;  Tältä siis Ringo-peruukki näytti ennen DESTINYY-käsittelyä.

Nerot hallitsevat kaaoksen vai miten se menikään.


Alushametta maalailemassa. Tämänhetkinen tilanne: enää 1/8 hametta maalattavana, wootwoot!

Sifongin maalaaminen on yhtä mukavaa kuin juurihoito, mutta sabluunan, leivinpaperin ja kärsivällisyyden kera se voi onnistua. Miksi leivinpaperi? Jos alustana olisi jotain tavallista paperia, maali imeytyisi siihen eikä kankaaseen, ja pahimmassa tapauksessa maali liimaa sifongin paperiin. Leivinpaperiin taas maali ei kuivuttuaan tartu, jolloin sifonki kuvioineen lähtee nätisti irti.

Yläosa. Onneksi näyttää jopa vaatekappaleelta päälle puettuna. Kanttinauhoja  puuttuu vielä reippaasti, kuten myös kaikki napit hämyine koristekiemuroineen.

Neron muokkaamattomat kengät! Odottavat viikonloppuna saatavia Worblia, maalaamista ja reilua saksimista. Ovat juuri oikean kokoiset, ja pohjat ovat oikean muotoiset.
Sitten Saya-kuviin!

No, ainakin kaikki kankaat on ostettuna... 

Kengät! Maalattu vain tökerösti gessolla ja pinkillä akryylimaalilla, koska kirpparit eivät tarjonneet koon 41 pinkkejä tennareita, what a twist. Odottavat kengännauhoja ja tekoverellä leikkimistä.

Saya-peruukki, ja alustavaa meikkitestausta (eli miinus ripset ja piilarit)

HNNNNNNNGH, kannatti ottaa vähän hintavampi CosplayWigin peruukki, väri, pituus ja paksuus ovat aivan mahtavia ja takut eivät tule tuon peruukin läheisyyteenkään. Peruukki on vielä muokkaamaton, mutta toivon parasta kuidun laadun takia.

Saber on siis melko hyvässä vaiheessa: kaikesta en ole ottanut kuvia (päällihame ja sen vuori on jo leikelty, peruukki on ahogea lukuunottamatta jo valmis yms.), mutta tekemistä riittää vielä reippaasti. Saya on onneksi aika helppo asu, eli senkin tekaisee toivon mukaan päivässä, parissa.

Näin kevään myötä toivotan onnea paitsi kesän pukujen kanssa painiville, myös kanssaylioppineille ja muille valmistuneille! Kohta on onneksi myös kesäloma vielä koulun kanssa painiville, eli vielä jaksaa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti